Daynex Akademi Mesleki Eğitim

Daynex akademiye geçiş süreciniz nasıl oldu ?

Merhaba. Ben burada okuyan Hamza Aydın'ın abisi Fatih Aydın olarak geldim buraya. Burayı Hamza'nın hocası sayesinde ve büyük abimin araştırması ile bulduk. Hamza'nın da bilgisayara yatkın olmasından dolayı buraya yönlendirdik ve burada gayet mutlu.

Öğrençimiz Hamza`nın Kişisel Gelişimi

Hamza okuduğu ortaokulda da böyle utangaçtı. Çünkü konuşmasında bozukluğundan dolayı utanıyor, söyleyemiyor. Muhabbete giremiyor arkadaşlarıyla. Burada şöyle değişti. Hem evinden biraz uzak olduğu için hem de farklı bir ortam gördüğü için ister istemez bu duruma alışıyordu. Alışması da bizim için de kendi için de iyi oldu. Konuşması onu her şeyde çok engelliyordu. Bu sayede böyle bi ortamda, sıcak bi ortamda olduğu için öyle konuşmasında ve davranışlarında rahatlık zaten evde de görüyoruz. Eskiden ilk geldiği zaman buraya da gitmek istemiyodu çünkü uzak geliyodu ona bir de yabancı ortam. Şimdi ama mutlu mutlu gidiyor. Sabah çıkıyor akşam geliyor evine. Evde de mutlu. Rahat rahat konuşuyor. Çünkü burada ne demek istediği anlaşılıyor. O yüzden kendisi daha mutlu, daha iyi, ortaokulu okuduğu zamanlar uzaklara gitmek istemiyordu. Çünkü orda yabancılık çekerim, konuşmamda daha aksaklık olur, dalga geçerler korkusu oluyodu. Ama burada öyle bi sıkıntı yaşamadığı için o da mutlu. Doğal olarak ailesi de mutlu.

Mesleki Eğitim Avantajları Nelerdir?

Mesleki eğitim şu yönden güzel, ben de bilgisayara ağırlıklıydım, küçükten beri çünkü fazla oyun oynayan birisiydim. Hamza da bilgisayar ağırlıklı. O yüzden burası onun içinde çok yararlı. Benim zamanımda ben liseye gittiğim zamanlarda bir de uzakta okudum. Her türlü benim için daha kötüydü. Daynex Akademi olsaydı bizim zamanımızda Trabzon'da, ha ben de bu yolu tercih ederdim açıkçası. Çünkü okulda sınıflar fazla, birebir eğitim yok. Burada birebir de ilgileniyorlar zaten. Bir de bilgisayara yöneliktim ben de. Ama lise hayatım geçtiği için mecburen öyle okumak zorunda kaldım. Daynex Akademi olsaydı ben de bunu tercih etmek isterdim tabii ki.

Birebir Eğitimin Önemi Nedir?

Ortaokulda bilgisayar sınıfı bizde olduğu zaman lisede yoktu. Ortaokulda da olduğu zaman biz oyun oynamaya giderdik oraya. Herkese de yetmezdi bilgisayar. Diğerlerine hoca dışarı çıkartırdı. Genelde boş geçerdi çünkü bilgisayar hocamız da biraz rahattı. Öyle öğrencilerde bilgisayara yönelik birileri olsa bile okuyanlarda hoca zaten o kadar önemsemiyordu açıkçası. Burada ama öyle bir şey olmadığı için ve birebir eğitim olduğu için ve bilgisayara yönelik varsa bir eğilim insanda burası onun için çok iyi ve sıcak bir ortamı var. Burası uzak olmasına rağmen Hamza her gün evden mutlu mutlu, sabah çıkıp gelebiliyor yani. Okula gitseydi eminim ki böyle gitmek istemezdi. Burası okul saatine göre uzun olmasına rağmen Hamza burayı çok istiyor. Evden çok burada vakit geçiriyor her gün gelmek istiyo buraya çünkü kendisinde ilerleme görüyor. Birebir eğitim var, hocaları sıcak, ortamı sıcak. Bizim o zamanlar okulda böyle bir ortam yoktu çünkü okul çok kalabalıktı. Öğretmenler doğal olarak herkesle birebir ilgilenemiyodu bu yüzden burası onun için çok iyi oldu. 

Aileye Maddi Etkisi ne Oldu?

Şimdi burada zaten ücret alıyor. Onun için de çok iyi. Ücret aldığı için de aileden aldığı para da doğal olarak azalıyor. Bizim zamanımızda okuldan isterlerdi sürekli hani aile bütçesi okula yardım isterlerdi burada öyle bir şey yok. Burada zaten kendisi ücret aldığı için doğal olarak ailesinden de az para istiyor. O yönden maddi açıdan sıkıntı yok. Çünkü kitap falan derdi yok. Sadece kendi bilgisayarı var. Geliyor buraya ve onunla ilgileniyor. Belirli bir ücret ödeyeceği bi şey olmadığı için onun açısından da ailesi açısından da her türlü maddi olarak daha rahat burası.

Öğrencimiz Hamza'nın hayali nedir?

Şu anki hedefi yazılımcı olmak, böyle devam etmek. Inşallah da devam eder bir sıkıntı çıkmaz.

Lisede Alınan Eğitimin Üniversiteye Faydası Nedir?

Lise zamanında alıyorsunuz, çok erken alıyorsunuz. Normalde üniversiteye gidiyorlardı yazılım falan öğrenmek için. İşte zamanla bunu çektiğiniz için erken yaşta bilgisayara yönelik hem iyi yani bilgisayara alışma süreci falan filan. Hem de yazılım okuyunca üniversiteye gitse bile yazılımdan devam etse öncelik oluyor, burada okuyan öğreniciler için çok iyi oluyor. Ben de herkese tavsiye ederim Daynex Akademi'yi