Daynex Akademi Mesleki Eğitim

Daynex akademiye geçiş süreciniz nasıl oldu ?

İsmim Mehmet Koç. Kerem Koç'un babasıyım. Dijital dünyaya aşık bir çocuk daha küçüklüğünden beri. Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okurken 9. sınıfta kendisinin bu okulu okuyamayacağını bana ifade etti. Bir şekilde Daynex firmasını duyduk. Kendileri ile iletişime geçtik. Daynex firmasına başvurduk bir haftalık ölçme değerlendirme sonucunda Kerem'in İmam Hatip Lisesinden kaydını Daynex firmasına mesleki eğitim merkezini aldırdık. 

Öğrencimiz Kerem'de ne değişti ?

Kerem'in son derece sevdiğini hissettim devam etmesini istedim. Ayrıca bu süreç başladıktan sonra Kerem'in çok daha farklı çok daha istekli olduğunu gördüm. Kerem'de ne değişti, sorumluluk aldı, daha çok işine bağlandı. Yani gerçekten Kerem bir yere gitsek bir işimiz çıksa bir şey olsa hemen eve gelip "Anne saatim doldu benim işimin başına geçmem gerek" diyor. Çok hoşuma gidiyor. Seviyor yani bilgisayarda ders çalışmayı seviyor, zaten bilgisayarı küçüklükten beri seviyor. Kerem abisine birlikte internete giriyorlardı. Ders çalışıyor hem ders çalışıyor hem de bu yazılımla ilgili şeyler hazırlıyor. Evde boş vakti olmuyor sürekli bilgisayarın başında işinle ilgili uğraşıyor. Yani yemekten yemeğe yeri geliyor hani dışarı çıksa bile saatli. Kerem o konuda çok sorumluluk elde etmiş bir çocuk gurur duyuyorum.

Öğrencimiz Kerem'in hayali nedir ?

Keremin hayali iyi bir yazılımcı olmak. Mesleğinin en iyisi olmak istiyor. Bu işte de severek yaptığı için başaracağına inanıyorum. Ona güveniyorum. Tabii ki burasın benim açımdan böyle ben öyle bakıyorum meslekle düz lisenin farkını çok iyi biliyorum. Burayı daha olumlu buluyorum. 

Aileye olan maddi etkisi nasıl değişti ?

Tabii ki farkı var, buradaki eğitimiyle normal lisedeki eğitim arasındaki masraf açısından burası daha olumlu işe kendi parası ile gidip geliyor. Kerem İmamhatip'e giderken elbette ki bir miktar harçlık veriyorduk. Bu da tabii ki aile için ekonomik açıdan büyük. Ama daha sonra Daynex'e geçtiğinde Daynex'den Maaş almaya başladı hatta hatta bir müddet sonra daha da yüksek Maaş almaya başladı Bu bizi çok sevindirdi çok memnunuz.

Neden Daynex Akademiyi tercih ettiniz ?

Okul ile Daynex'i soruyorsanız, Daynex'i tercih ediyoruz. Çünkü buraya geldikten sonra çocuğum bayağı ilerledi ve memnunuz İyi ki Daynex var. Daynex firmasının Trabzon'a çok büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Bundan sonra da daha da iyi olacağına inanıyorum. Çocuklarımız için kaliteli eğitim var