Daynex Akademi Mesleki Eğitim

Ben Berkay Koç'un annesi Nurşen Koç. Önceden oğlum Sağlık Meslek Lisesi'nde teknisyen bölümünde okuyordu. Orada başarılı olamadı. Ondan sonra burayı internetten gördüm, Daynex Akademiyi araştırdıktan sonra yetkilerle birebir görüştüm. Onlar da bir hafta deneme olacağını söylediler. Sonra 1 hafta denemeye aldılar oğlumu. Deneme süreci geçtikten sonra başarılı olduğu için kabul edildi.

Okula göre farkı ne oldu ?

Sağlık meslek lisesindeyken orada sınıflar 35 kişilik ve öğretmenleri tek tek birebir çocuklarla ilgilenemiyordu. Burada Daynex Akademi'de öğretmenleri eğitimleri birebir ders veriyor öğrencilere daha iyi ilgileniyorlar. Sadece eğitimle kalmıyorlar kişisel gelişim eğitimi de veriyorlar. O yüzden daha disiplinli oluyor öğrenciler.

Berkay'da ne değişti ?

Berkay çok haylaz bir çocukken yaramaz bir çocukken şu an daha disiplinli bir çocuk haline geldi. Hatta bunu evde eşimle biz de fark ediyoruz evde de davranışları değişti.

Daynex neden önemli ?

Trabzon'da bilgisayar üzerine sadece Daynex var.Bir sene boyunca çok araştırma yaptım. Çocuğumun dersleri kötüydü. Bilgisayar üzerine hiç bir yer bulamadık, bulduysam da işletmelerin belgeleri yoktu o yüzden kaydettiremedik çocuğu. Sonra Daynex Akademiyi gördüm. Bilgisayar üzerine Trabzon'da ilk mesleki eğitimi uygulayan belgeli işletme.

Aileye maddi etkisi nasıl değişti ?

Çocuğuma önceden okula giderken servis ücreti ve harçlık veriyorduk. Bize daha çok maliyeti oluyordu. Fakat Daynex Akademiye geçtikten sonra kendi parasını kazanmaya başladı o yüzden bize hiç bir maliyeti yok.

Mesleki eğitimin öğrenciye faydası nedir ?

Her ailede olduğu gibi çocuğum liseyi bitirdikten sonra ne olacak diye düşünüyorduk. Ama şimdi Daynex Akademi ile beraber başarılı olan öğrencilere iş imkanı sunuyor. Hem lisesini bitirmiş olacak hem iş imkanı doğacak. 

Berkay'ın hayali nedir ?

Hayali bilgisayar üzerine meslek sahibi olmak, Daynex Akademiyle bunu başaracağına inanıyorum.